Blandat

Berättelser

Hälleforshundklubben på Sunne jaktmässa 2015

Helgen 31/7-1/8 var det jaktmässa i Sunne.
På fredag gick vi upp tidigt och for iväg till Sunne jag, jan och äldsta sonen Christian och där mötte även Joel och hans Hälletik Nellie upp oss.
Under dagen varvade vi med att stå i tältet och sälja kepsar, märken och kåsor. Vi stod bra till mellan laikaklubben och gotlandsstövar klubben de fanns många rasklubbar på plats. Vi träffade en hel del som antigen bara ville prata men också några stycken som var nyfikna på rasen vilket vi naturligtvis tyckte var jätteroligt.
Vi hade lyckats låna ett eventtält och hade ett litet bord för de saker som var till försäljning och även en skål med godis. Det var också uppskattat att de fanns en representant för rasen denna dagen och det var de Nellie.

Lördag fick vi upp ännu tidigare då de dessutom var hundutställning i bergslagensälghundsklubbs regi. Dagen till ära var vi fem ekipage som visade upp oss det var jätteroligt att kunna visa vilka fina hundr de finns runtomkring oss.
Den enda klass som inte var de fanns någon deltagare med i var valpklassen annars hade vi en i varje klass. Vi hade även veteranklassen där 10 åriga Krutow visades upp roligt att han kom till Sunne. Domare för dagen var Arvid Göransson.
På lördag var de mycket mer folk i rörelse än under fredagen. Kepsarna var hårdvaluta och de såldes snabbt slut de kom några stycken under em som ville ha kepsar men de fick telefonnummer till kepsansvarig Fredrik Andersson.
Under lördagen var vi flera som hjälptes åt de var Patric från Strömstad som visade sina fina grabbar Kilou och Micko även yngste grabben Rudberg var med och hade "Groggen" som visningsexemplar och Jörgen från Svanskog var med under lördagen.
Innan dagen var slut fick alla som varit med i BIS final vara med på en slags hundparaden då även brittiska fågelhundar och stövare hade utställningsdag de med. Innan den stora BIS finalen tog de 4 domarna och berättade lite om historik, ursprung, användningsområde och hur de önskar att hunden ska se ut exteriört och även dess lynne. Göran Arvidsson beskrev hälleforshunden mycket ingående inför en ganska stor blandad publik de var fin reklam det.
Tack vara härligt humör och viljan att prata hund och jakt blev dessa två dagar fantastiskt fina återigen tack till de som ställde upp och gjorde de möjligt.
Tack också till Ulrika kassör som fixat o ordnat så vi fick de vi behövde.
Avslutningsvis kan man bara konstatera att det var uppskattat att vi syntes och de fina rollupsen var vällästa och de genererade frågor från de som besökte oss.
Sammantaget två riktigt bra dagar.
Trött men sjukt nöjd efter tvådagars i Sunne tar vi semester.

Susanne och Jan Rudberg.

 

 

 

Bilder från 2015 Sunne jaktmässa