Blandat

Bilder från 2009-års jakt

 

Veckans bild

Varje eller varannan vecka publiceras en ny bild på ingångssidan. Vill du också vara med med dina jaktbilder? Skriv någon rad om bilden samt eposta bild och text till:: marit(punkt)truuts(snabel-a)halleforshunden(punkt)org

Byt ut (punkt) mot . och (snabel-a) mot @

 

Bilder som publicerats som veckans bild 2009

Wåge Lundgren (27/12)

Jag är dålig på att fotografera, men ibland är mobiltelefonen bra och efter en eländig höst med 1½ månads stillestånd på grund av Borrelia så känns det skönt när det har lossnat. Älg nr 7 på någon veckas jakt ligger och Iza är på G igen. Då är det kul att ha hund.

/Wåge

Thomas Johansson (11/12)

Efter en lång och härlig höst så avslutar Ahmarovan Nalle och jag hösten på detta sätt och önskar er som får fortsätta (våran jakt slutade 29/11), fint jaktväder och många älgar framöver.
Hälsningar Thomas

Tomas Jonsson (2/12)

Fälld på eftersök för Fälla Gårds Ayia, f. mars -08, ägare Tomas Jonsson, Hudiksvall. Ayia fick först upp älgen efter bra sökjobb men sken direkt i upptag och hon släppte. Riktningen gjorde dock att jag kunde varsko passkytt som fick i väg ett skott trots ris och hög fart. Älgen gick undan. Vi kom till skottplatsen en knapp timme efter skottet och påbörjade spårsök. Älgen tog undan varpå Ayia släpptes, då var det ingen tvekan utan hon tog fast älgen 2-300m längre ner i en gallring. Hon skällde fint stånd i dryga halvtimmen innan jag kom åt och kunde avsluta. Älgen var elak och körde rejält med tiken men det tog hon bra och parerade snyggt anfallen!

Fredrik Andersson (24/11)

Här kommer en bild på (Rajjas) lystrar till namnet Rita, för säsongen tredje älg!
En fin kalv som husse fick skjuta efter ett riktigt kanon arbete!!

Markus Mäkitaavola (14/11)

Ahmarovan Raija är en mycket bra ståndhund hälsar Markus Mäkitaavola

Anders Broman ( den 1/11)

Den här dagen hade jag bägge pojkarna( Anton och Nils) med mig på jakt. Efter ett mycket bra ståndarbete av Leo på 2 timmar och 45 minuter så lyckades Anton (16 år) att få skjuta dessa två kalvar. Nils 11 år längtar nu ännu mer till sin 15 årsdag :-)

 

Anders Broman (den 25/10):

Tyvärr hann inte Leo få göra ett bra hundarbete denna gång. Upptag 600 meter, sken rakt mot mig, övergick i gångstånd när det var 150 meter från mig och gick sedan rakt på mig. Så Leo fick bara skälla en knapp minut

 

 

Det är en kalv skjuten efter 3,5 timmes jobb av Leo (ägare Anders Broman).
Jag hade en gästjägare, Karl Rylander, med mig denna dag som fick äran att skjuta.

 

Här kommer bild på den 3:e älgtjuren( den större) som sköts för BRION i höst efter ett mycket bra älgarbete & ståndarbete.

Jan och Kerstin Boman, Lycksele

Skickar ett foto på Solöns Enjoy "Enna" AS62978/2008.

Enna fyllde 1-år igår den 20 september och idag sköt husse en stor 16-taggare
för henne.

/Annica