Blandat

Hunden Atlas från Lycksele
  Vi hade egentligen inget med den här älgkon att göra.
På morgonen hade vi gått genom ett område utan resultat. Jag hade den äldre sonen Tommy med mig och när vi var på väg att avsluta small det ett skott hos en passare en halv kilometer från oss. Han meddelade att ett ekipage med en ko och mindre tjur kommit in från grannormrådet. Kon blev kvar på myren och på vår väg mot bilen gick vi ner för att hjälpa till med urtagningen.
 
  Atlas som valp i Martins knä.
Bilden tagen vid vårt första besök hos Patrik Fjällström i Tärnaby. Jag fick förtroendet att köpa en valp av Patrik och fick dessutom välja mellan två. Så här efteråt har jag förstått att det är få förunnat att få tag i en valp
då efterfrågan är betydligt större än tillgången. Det syns i Martins blick att det sa "klick" när han fick valpen i knät. Eftersom vi sett gladiatorerna på tv kvällen innan vi åkte upp bestämde pojkarna att hunden skulle heta Atlas. Det är klart att inte såg han ut som någon Atlas (du vet, den störste av dem alla, 140 kilo muskler osv.) när vi träffade honom första gången. Ett litet ulligt yrväder som mest låg och sov.